Metallinjalostus ja raaka-aineet

Yhä useampi metallituote valmistetaan jo uusiometallista. Jalostusprosessimme varmistaa, että saamme talteen kaiken arvometallin ja mahdollisesti sivutuotteena syntyvä ongelmajäte laitetaan turvallisesti pois kierrosta. Kierrätysmetalli on huomisen raaka-aine ja metallinkierrätyslaitos on tulevaisuuden kaivos. 

Kierrätysmetalli

Kierrätysmetallilla on runsaasti erilaisia käyttökohteita ja raaka-aineemme soveltuvat monipuolisesti erilaisiin teollisuuden tarpeisiin. 

Kupari

Kupari

Kuparin sähkönjohtokyky on erinomainen, eikä se reagoi veden tai hapen kanssa. Kuparista valmistetaan levyä, nauhaa, putkea, lankaa tai profiileja. 

Tuotteemme

 • Granulaatit
 • Kaapelit
 • Kaikki kupariluokat
 • Kaikki messinkiluokat
 • Kaikki pronssiluokat
Alumiini

Alumiini

Alumiini kiertää tehokkaasti erilaisissa tuotantoketjuissa ja on siksi mitä otollisin kierrätettävä. Materiaalina alumiini johtaa hyvin sähköä ja on erittäin kevyt. 

Tuotteemme

 • Granulaatit
 • Puhtaat alumiinit
 • Seostetut alumiinit
Rauta

Rauta

Rautaa käytetään teräksen valmistukseen ja teräksestä valmistetaan muun muassa osia autoihin, teollisuuteen ja erilaisiin kestävyyttä rakennelmiin.  

Tuotteemme

 • E1
 • E3
 • Valurauta
 • Rautalastu
 • Mskrot
Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs 

Ruostumaton teräs sisältää vähintään 10% kromia ja se sopii vaativiin kohteisiin kestämään rasitusta ja ympäristön aiheuttamaa kuormitusta, sillä teräksellä on hyvä korroosionkestävyys.

Tuotteemme

 • Nikkelipohjaiset raaka-aineet
 • Haponkestävät tuotteet
Muut raaka-aineet

Raaka-ainevalikoimastamme löytyvät myös:

Lyijyakut
Titaanit
Muuntajat
Sähkölaiteromu
Sinkki
Kuonat

Wrapper id
tabs-wrapper

Kierrätysmetalli

Meille tuleva tarpeettomaksi jäänyt metalli saadaan lähes kokonaan hyödynnettyä uuden metalliraaka-aineen valmistukseen. Raaka-aine, jota myymme eteenpäin on pääosin granulaattia, kuparia, alumiinia ja messinkiä.

Metalli voi kiertää ikuisesti

Meille sinun jätteesi on raaka-ainetta, jolla muutetaan maailmaa. Metallin jalostaminen malmista kuluttaa yli kaksi kertaa enemmän energiaa kuin metallin valmistaminen kierrätysraaka-aineesta.

Raaka-aineen matka jatkuu

Me haluamme varmistaa, että kertaalleen käytössä ollut metalli myös pysyy käytössä eikä sitä heitetä hukkaan. Luonnonvaroja säästävä, jätteetön kiertotalous ei toteudu itsestään vaan vaatii tekoja. Kotipaikastamme Ikaalisista käsin raaka-aine jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai jatkojalostettavaksi niin Suomeen kuin eri puolille maailmaa. Kun Suomessa metallituote on jälleen tarpeeton, keräämme ja lajittelemme sen, sillä metalli voi kiertää ikuisesti. 

Metallin kierrättäminen sulattamalla se uudelleen metalliksi voi periaatteessa jatkua loputtomasti. Jalostusprosessissa erottelemme metallijakeet toisistaan ja lajittelemme erikseen muun jätteen, kuten öljyn, muovin tai akut. Osaamisemme on hiottu parhaaksi mahdolliseksi, sillä pyrimme aina tekemään paremmin, tehokkaammin ja vastuullisemmin. Kun metallijae puhdistettu, murskattu, sulatettu ja granuloitu, myymme raaka-aineen eteenpäin.

90%
Suomessa syntyvästä metalliromusta kierrätetään

Kierrätysprosessissa valmistettu metalli käyttää kaksi kertaa vähemmän energiaa kuin malmista louhiminen ja samalla säästämme arvokkaita luonnonvaroja. Kierrätysmetalli on yhä kysytympi raaka-aine maailmalla, ja suomalaista kierrätysosaamista arvostetaan. Mitä enemmän saamme lisättyä rauta- ja teräsromun määrä kierrätyksessä, sitä enemmän vähennämme hiilidioksidipäästöjä. 

23%
Suomessa tuotetusta teräksestä on romupohjaista

Yhteystiedot

Video file
Samuli Järvensivu
Toimitusjohtaja, Ulkomaankauppa
Video file
Juuso Laakso
Tuotelinjapäällikkö

Ota yhteyttä

Mitä mielessä? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.