FINCUMET KEHITTI ALAA RAVISTELEVAN, NYKYAIKAISEN PROSESSIN VERKKOMUUNTAJIEN KIERRÄTYKSEEN

Suomen monipuolisin kierrätyspalvelu toteutetaan kotimaisella työllä ja asiakkaisiin panostaen.

FINCUMET KEHITTI ALAA RAVISTELEVAN, NYKYAIKAISEN PROSESSIN VERKKOMUUNTAJIEN KIERRÄTYKSEEN

Fincumet on suomalainen metallinkierrätyksen edelläkävijä, jonka missiona on pitää materiaalit kierrossa ja siinä sivussa parantaa maailmaa.

Fincumet ravistelee reippaasti alan tapoja toimia. Yhtiön uusin aluevaltaus ovat virtamuuntajat, joiden kierrätys käynnistettiin kesällä 2017. Erityisen tehokkaaksi kierrätysprosessin tekee se, että toisin kuin tyypillisesti alalla, Fincumet hoitaa muuntajakuormien purut sisätiloissa. Muuntajien kierrätys pystytään näin hoitamaan vastuullisesti ja pienentäen huomattavasti muun muassa onnettomuusriskejä.

“Ikaalisissa sijaitsevat tilamme soveltuvat erinomaisesti virtamuuntajien ja muuntamoiden kierrättämiseen. Meillä on puolitoista hehtaaria katettua aluetta, jossa voimme purkaa kuorman turvallisesti, saamme öljyn kuivattua paremmin eikä esimerkiksi talviliukastelusta synny vaaratilanteita, kertoo Fincumet Oy:n strateginen ostaja ja kumppanuuksista vastaava Marcus Suokas.

Kierrätettävä materiaali kerätään ympäri Suomea ja kaikki työ tehdään paikallisesti.  Kuorman käsittely aloitetaan tekemällä muuntajille vastaanottotarkastus, jossa ne jaotellaan uusiokäyttöön, myyntiin ja purkuun meneviin. Kaikista muuntajista otetaan aina PCB-pikatesti ja purettavat muuntajat lajitellaan puhtaisiin, palaneisiin ja PCB-riski –muuntajiin. Muuntajien raaka-aine pyritään kierrättämään täysin. Muuntajista lähtevät öljyt pumpataan käsittelyn jälkeen erillisiin säiliöihin ja lähetetään aina asianmukaiseen jatkokäsittelyyn. Muuntajista irtoavat posliini-, alumiini-, kupari-, teräs- ja rautaosat eritellään. Ikaalisista käsin raaka-aine jatkaa matkaansa uusiokäyttöön tai jatkojalostettavaksi Suomeen ja eri puolille maailmaa.

“Me palvelemme ympäri Suomea koosta riippumatta kaikkia yrityksiä, joilla syntyy kierrätettävää materiaalia vaikkapa verkon korjaustöiden tai valaisin asennusten yhteydessä. Muuntajien kierrätykseen on saatavilla myös vuokralavoja, jotka helpottavat kierrätykseen menevien muuntajien väliaikaista säilömistä. Fincumetilla on mahdollisuus jopa hankalien kaasumuuntajien käsittelyyn. Näiden vastaanoton kanssa tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti, ja meihin voi olla rohkeasti suoraan yhteyksissä muuntajien kierrätyksestä”, Suokas sanoo.

Digitaalisten asiakkuusprosessien ajanmukaisuus takaa tehokkaan, luotettavan ja kokonaisvaltaisen palvelun yrityksille. Niin metallijätteelle kuin muuntajille on olemassa omat selkeät prosessikuvauksensa, jotka tekevät toiminnasta läpinäkyvää.

“Olemme kehittäneet alan parhaat sähköiset raportointityökalut, joiden avulla asiakkaamme voivat seurata, missä vaiheessa kierrätysprosessia heidän tuotteensa kulkee. Jokainen asiakkaamme saa käyttöönsä henkilökohtaiset tunnukset sähköiseen portaaliin, jossa prosessia on mahdollista seurata reaaliajassa”, Suokas kertoo.

Fincumetin juuret ovat Ikaalisissa, jossa vuonna 1992 perustettu perheyritys kerää ja käsittelee kaiken kierrätettävän materiaalin. Yhtiö on kansainvälisesti verkottunut ja kovassa kasvussa. Toiminnan keskiössä ovat asiakkaat ja yhtiö panostaa jatkuvalla syötöllä tutkimus- ja kehitystyöhön. Metallin tukkutoiminnan lisäksi Fincumet valmistaa, myy ja vuokraa vaihtolavoja sekä palvelee pienasiakkaita Niemen Romukaupassa Helsingin Tattarisuolla ja Fincumet Expressillä Jyväskylässä.

Fincumet on mukana myös Jyväskylässä helmikuussa järjestettävillä sähkömessuilla. Yhtiön messuosastolla pääsee muun muassa tutustumaan erilaisiin kierrätykseen soveltuviin raaka-aineisiin.

Lisätietoja Fincumetin palveluista löytyy osoitteesta www.fincumet.fi.

Yhteydenotot:
Marcus Suokas,
Strateginen ostaja, sopimuskumppanuudet
+358 400 316 682
marcus.suokas@fincumet.fi