Ketteryys – muutakin kuin trendisana?

Niin muuttuu maailma, Eskoni. Uusia innovaatiota syntyy jatkuvalla syötöllä.

Ketteryys – muutakin kuin trendisana?

Ihmisten tarpeet muuttuvat nopealla sykkeellä, ja organisaatioilta odotetaan nopeaa reagointia. Osa yrityksistä onkin onnistunut vastaamaan kiihtyneeseen rytmiin muuttamalla organisaatiotaan ketteräksi: McKinseyn raportin mukaan organisaatioiden ketteryys on räjähdysmäisessä kasvussa globaalilla tasolla.

Miksi? Siksi, että ketteryys on vastaus muuttuneen maailman tarpeisiin. Ilman oman toiminnan muuttamista tässä juoksukilpailussa mukana pysyminen on mahdotonta. Jos me emme toimi asiakkaan nopeasti muuttuvien tarpeiden mukaisesti, joku muu kyllä tekee sen.

Ketteryys saattaa tuoda mieleen lähinnä parkour-harrastuksen, jossa hypitään esteiden yli vaivattomasti. Mutta ketteryys voi tarkoittaa myös ihan arkista, joustavaa, nopean reagoinnin toimintaa.

Ketterä organisaatio vastaa nopeasti asiakkaiden tarpeisiin ja uskaltaa tehdä muutoksia nopeallakin tahdilla. Ketteryys vaatii matalaa hierarkiaa organisaatiossa, jotta päätöksiä voidaan tehdä asiakasrajapinnassa, ilman byrokraattista ruljanssia.

Meille Fincumetilla ketteryys merkitsee ennen kaikkea sitä, että vastaamme asiakkaiden toiveisiin nopeasti ja räätälöidysti. Kun laitat meille viestin tänään, vastaamme siihen tänään. Jos haluat vaihtolavalle erikoistoimituksen tai pyydät, että haemme romumetallisi tietystä paikasta pikaisesti, teemme sen.

Asiakkaita vartenhan täällä ollaan – meille ketteryys ei ole trendisana vaan tae siitä, että meidät saa aina kiinni ja että valikoimastamme löytyy aina tarpeellinen palvelu. Räätälöitynä tai ilman.