FINCUMET JA LEPPÄKOSKEN SÄHKÖ YHTEISELLÄ ASIALLA

Fincumet ja Leppäkosken Sähkö solmivat vuoden 2016 lopussa kaikenkattavan kierrätyssopimuksen.

FINCUMET JA LEPPÄKOSKEN SÄHKÖ YHTEISELLÄ ASIALLA

Fincumet huolehtii Leppäkosken Sähkön sähköverkosta purkautuvan materiaalin eli ilmajohtojen ja muuntajien jalostamisesta ja kierrättämisestä. Myös sähköyhtiön muu elektroniikkaromu, kuten sähkömittarit, loisteputket ja paristot, hoituu Fincumetin kautta.

Leppäkosken Sähköllä on kussakin toimipisteessään käytössään Fincumetin vaihtolavoja, joihin he keräävät talteen kaiken sähköyhtiössä syntyvän kierrätettävän tavaran. Fincumet kerää tämän tavaran talteen ja jaottelee sen uusiokäyttöön, myyntiin ja purkuun meneviin.

–Kaapelien purku on vilkkaimmillaan aina talvisin, ja sähköverkkoa saneerataan vuositasolla jopa 100 kilometriä, kertoo sähköyhtiön suunnittelu- ja rakennuttamispäällikkö Mika Marttila.

Toisin sanoen kierrätettävää riittää, minkä vuoksi toimiva kierrätyskumppani on erityisen tärkeä.

Vastuullisuusarvojensa mukaisesti ympäristö ja turvallisuus ovat Leppäkosken Sähkölle erityisen tärkeitä. Yrityksellä on käytössään Fincumetin sähköinen Box-Control-järjestelmä, jonka kautta sähköyhtiön kierrätyksestä vastaava tiimi pystyy kätevästi koordinoimaan kierrätyslavojen tyhjennyksen ja vaihdot ja tarvittaessa tilaamaan uusia lavoja.

Kierrätystoimia on helppo seurata lavoittain tai jopa materiaaleittain ja myös raportoida eteenpäin, mikä edesauttaa läpinäkyvyyttä sähköyhtiön ympäristövastuun kommunikoinnin osalta.

Win-win-tilanne syntyy silloin, kun molemmat osapuolet hyötyvät tehdystä työstä. Marttila toteaakin, että yhteistyö Fincumetin kanssa on sujunut kaiken puolin mukavasti. Kierrätys hoituu nopeasti ja helposti yhden luukun periaatteella, mikä tekee siitä resursoinnin kannalta kustannustehokasta. Lisäksi molemmat yritykset sijaitsevat Ikaalisissa, mikä tekee yhteistyöstä erityisen vaivatonta.

–Matkan varrella on tullut vastaan kaikenlaista erikoisempaakin kierrätettävää, mutta kaikki on Fincumetilla aina otettu vastaan, kiittää Marttila.

Ihmisiä kun ollaan, vaikka käytössä olisi kuinka hieno järjestelmä tahansa, molemmin puolin tavoitettavissa oleva yhteyshenkilö on korvaamaton. Ja siitähän meillä Fincumetilla ollaan täysin samaa mieltä, miksi meidät tavoittaakin aina puhelinlangan toisesta päästä.

ONKO TEILLÄKIN HAKUSESSA KOKONAISVALTAINEN KIERRÄTYSKUMPPANI? EIPÄ MUUTA KUN SOITTOA MEILLE, NIIN LASKETAAN LAVAT LIIKKEELLE JA ROMU KIERTOON!

Marcus Suokas
p. 0400 316 682